Om - Superfys

om os

Ditte Marie Olesen

 – Jeg tænker holistisk og elsker at hjælpe dig fri af smerter og i gang med en sundere livsstil!

 Siden 2013 hvor jeg blev mor for første gang i en alder af 38 har jeg været nysgerrig på hvordan jeg fik min krop tilbage i rette form igen. Jeg vidste bare ikke hvordan eller hvad min krop kunne tåle. Efter barn 2 i 2015 startede jeg stille efterfødsels træning op med min nabo og læste en masse om det og fordybede mig, og da jeg altid holdt meget af at være i god form, så var det nemt at have Mor kroppen og træning som omdrejningspunkt i Superfys.

 I dag er jeg 49 år, mor til to drenge og ELSKER stadig at træne, og er også stadig nysgerrig efter at vide hvordan kroppen fungerer, både i relation til at fremme fertilitet og at afhjælpe gener ved menopausen. 

Jeg var 11 år gammel, da jeg første gang løb orienteringsløb, og fra det øjeblik vidste jeg instinktivt, at mit liv skulle handle om sport. Vejen ind i Sportssfysioterapiens verden, var naturlig for mig at finde. Jeg blev uddannet som fysioterapeut i 2001, og det har gjort det muligt for mig at beholde min tilknytning til den sportsgren, da jeg i over 10 år har været fast tilknyttet landsholdet i orienteringsløb. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at hjælpe en række af verdens bedste orienteringsløbere, og derigennem kunne bruge min viden om hvad kroppen kan præstere fysiologisk – også i forhold til ophelingstider og behandling af idrætsskader – og bidrage med inputs på det mentale plan.

Mit fokus i min behandling nu, er stadig idrætsfysioterapien, som jeg har taget eksamen del A indenfor området, kombineret med en sundhedscoachende tilgang. Derudover har jeg bruger jeg rigtig meget BeActivated tilgangen i min behandling som er en behandling der kombinerer flere af de tilgange jeg har lært til behandling,  heriblandt TCM -en uddannelse i kinesisk akupunktur, og nu også en uddannelse i Komplementær Hormonterapi

Jeg ser på det enkelte menneske ud fra en helhed, og betragter det som min opgave at finde årsagen til skaden. Udfordringen er, at skaden ikke altid er samme sted som smerten, og derfor kræver dette lige dele evidensbaseret tilgang og stor erfaring at finde problemets rod.

Jeg har mere end 20 års bred erfaring som fysioterapeut, bl.a. i det offentlige hvor jeg har stået for genoptræning af mennesker med idrætsspecifikke diagnoser og træning efter cancerforløb. Jeg træner selv mindst tre gange om ugen, helst ude i naturen. Som gårdejer og mor til to, ved jeg også af egen erfaring, hvor svært det er at finde tid til træning i en travl hverdag. Så elsker Mikro træning, og husker mig selv på at, blot 5 min gør en forskel.

Mit nye nysgerrighedsområde er den kvindelige fertilitet, og hvordan et samspil mellem fysioterapi, akupunktur og komplementær hormonterapi kan optimere dit liv.

Ord om mig: fysioterapi, løb, akupunktur, naturen, efterfødselstræning, løbeopstartshold, idrætsfysioterapi, fertilitet, kejsersnit, hormonterapi, Sundhedscoaching, Balance i livet som mor og selvstændig.

SISSE BIRKDAL MØLLER

– med de “perky krøller”, god energi og et godt humør. 

Træning har altid været en stor del af min hverdag, og jeg har dyrket badminton og tennis siden 6 års alderen. Senere faldt min interesse på aerobic og fitness. Den øgede velvære, glæde og energi som jeg oplevede ved at træne, specielt sammen med andre, fik jeg lyst til at give videre, hvorfor jeg uddannede mig til aerobic instruktør. Det at motivere andre til at træne, er en af mine store forcer. Dog ønskede jeg at hjælpe de trænende endnu mere hensigtsmæssigt på vej, hvorfor en uddannelse til fysioterapeut lå lige til højrebenet.

Derfor blev jeg uddannet Professionsbachelor i Fysioterapi i januar 2010 fra Professionshøjskolen Metropol i København. Jeg har en bred erfaring indenfor fysioterapien, da jeg bl.a. har arbejdet på genoptræningscenter i både ind- og udland, varetaget klinikarbejde, samt har udført afklarende og opkvalificerende arbejde for Holbæk Kommune. Men mit hjertebarn er fortsat holdundervisningen, da jeg synes effekterne af denne form for træning er fantastisk.

Som mor til to skønne piger, gør jeg mit bedste for at vedligeholde min træning i en hverdag, hvor tiden ofte er en mangelvare. Derfor holder jeg fast i dette mantra “Less is more”, da jeg finder det essentielt for os mødre, at vi bliver bedre til at sætte pris på det vi når, frem for det vi ikke når.

Som kvinde, der har født begge børn ved hjemmefødsler, ved jeg af erfaring, hvor vigtigt det er, at kroppen er i form til fødslen, samt hvor vigtigt det er at komme i form efter fødslen. Derfor er mit nye interesseområde indenfor holdtræning, at hjælpe jer skønne kvinder med at komme i form til fødslen, samt genfinde formen efter fødslen.

Ord om mig: fysioterapi, holdundervisning, træning, gravid træning, efterfødselstræning, personlig træning, motivation.