Om - Superfys

om os

Ditte Marie Olesen

 – en holistisk behandler der elsker at hjælpe dig fri af smerter og i gang med en sundere livsstil!

Jeg var lige blevet mor for første gang i en alder af 38, stod der og kiggede på min mave der stadig bulede faktisk lige så meget som mine bryster der var sprængfyldte med mælk. Tankerne om min krop, mon nogen sinde normal igen, strejfede mig, for jeg havde mange billeder af mødre på nethinden med disse skønne kvindelige former, men når man altid har været et lille nips i god form, strejfede forfængelighedsfølelsen mig.

Så jeg tænkte jeg måtte gøre noget og jeg måtte have lidt hjælp til det. I min graviditet, havde jeg trænet i det lokale fitnesscenter, så jeg fandt vejen der til igen på et efterfødselshold og blev budt step træning op og ned ad en stepbænk med to tunge håndvægte, en bækkenbund jeg mærkede konstant uden at nogen nævnte ordet bækkenbund eller havde tænkt tanker om hvordan man træner kvinder op igen. Instruktøren havde muligvis aldrig overvejet at få børn, eller interesseret sig for hvad en kvindekrop er oppe imod efter en fødsel. Så her stod jeg og steppede imens babyerne var forment adgang og skulle stå og sove udenfor på en parkeringsplads på Østerbro.

Tror kun jeg var der én gang, for gik hjem og tænkte der måtte findes noget bedre, så med 5 graders frost og 10 cm sne (det havde vi i 2013!) Var jeg med til udendørs træning med en der havde specialiseret sig idet, det var et hold for alle der havde født for mere end 8 uger siden, vi skulle løbe rundt i fælledparken og selv om jeg havde løbet i mere end 25 år, kan jeg stadig huske følelsen af tyngde på min bækkenbund der gjorde at jeg hvert 2-3 min følte utrolig trang til at tisse, og måtte bare ind imellem træerne og sidde, og tænkte at det nok gik over men det gjorde det ikke vi skulle både sjippe, hoppe og løbe og godt nok blev der nævnt at det er vigtigt at lytte til kroppen og passe på bækkenbunden, men hvordan går man lige det? Jeg var glad for at være fysioterapeut, så JEG kunne mærke at det her føltes fuldstændigt forkert for min krop og tænkte efter disse to træningsseancer, at DET kan jeg gøre BEDRE selv!!

Så jeg trillede hjem med barnevognen, og gik i gang med nørderiet i kvindekroppen og fik min egen krop tilbage i topform uden morbulen. Efter min anden graviditet og fødsel, gik jeg helt anderledes til værks, nu vidste jeg jo hvad der skulle til og startede stille og roligt et par dage efter jeg havde født -nu vidste jeg jo hvordan. Herefter startede jeg en mor-træningsgruppe med min nabo og derfra startede jeg op som selvstændig med udendørshold i fælledparken, for at kunne hjælpe andre mødre i gang med at finde tilbage til deres gamle form igen og få den krop tilbage som de drømmer om.

I dag er jeg 46 år, mor til to drenge og ELSKER stadig at træne, har kroppen tilbage i de rette former og bruger stadig al min anden viden om kroppen og hvordan den fungerer. Jeg var 11 år gammel, da jeg første gang løb orienteringsløb, og fra det øjeblik viste jeg instinktivt, at mit liv skulle handle om sport.

Vejen ind i idrætsfysioterapiens verden var ikke været svær for mig at finde. Jeg blev uddannet som fysioterapeut i 2001, og det har gjort det muligt for mig at beholde min tilknytning til den sportsgren, da jeg i over 10 år har jeg været fast tilknyttet landsholdet i orienteringsløb. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at hjælpe en række af verdens bedste orienteringsløbere, og derigennem kunne bruge min viden om hvad kroppen kan præstere fysiologisk – også i forhold til ophelingstider – og bidrage med inputs på det mentale plan.

Mit fokus i min behandling er stadig idrætsfysioterapien, som jeg har taget eksamen del A indenfor området, suppleret med idrætscoaching via DIF og en uddannelse i kinesisk akupunktur, og nu også en uddannelse i Komplementær Hormonterapi. Jeg ser på det enkelte menneske ud fra en helhed, og betragter det som min opgave at finde årsagen til skaden. Udfordringen er, at skaden ikke altid er samme sted som smerten, og derfor kræver dette lige dele evidensbaseret tilgang og stor erfaring at finde problemets rod.

Jeg har 20 års bred erfaring som fysioterapeut, bl.a. i det offentlige hvor jeg har stået for genoptræning af mennesker med idrætsspecifikke diagnoser og træning efter cancerforløb, men også på klinik, hvor der har været mere tid og plads til individuelt tilpassede trænings- og behandlingsforløb. Jeg træner selv mindst tre gange om ugen helst ude i naturen. Som kvinde, og mor til to, ved jeg også af egen erfaring, hvor svært det er finde tid til træning i en travl hverdag.

Jeg vil derfor elske at hjælpe dig på vej til at genfinde formen efter fødslen, også efter kejsersnit. Mit nye nysgerrighedsområde er den kvindelige fertilitet, og hvordan et samspil mellem fysioterapi og komplementær hormonterapi kan optimere dit liv.

Ord om mig: fysioterapi, løb, akupunktur, naturen, efterfødsel træning, løbeopstartshold, idrætsfysioterapi, fertilitet, post kejsersnit.

SISSE BIRKDAL MØLLER

– med de “perky krøller”, god energi og et godt humør. 

Træning har altid været en stor del af min hverdag, og jeg har dyrket badminton og tennis siden 6 års alderen. Senere faldt min interesse på aerobic og fitness. Den øgede velvære, glæde og energi som jeg oplevede ved at træne, specielt sammen med andre, fik jeg lyst til at give videre, hvorfor jeg uddannede mig til aerobic instruktør. Det at motivere andre til at træne, er en af mine store forcer. Dog ønskede jeg at hjælpe de trænende endnu mere hensigtsmæssigt på vej, hvorfor en uddannelse til fysioterapeut lå lige til højrebenet.

Derfor blev jeg uddannet Professionsbachelor i Fysioterapi i januar 2010 fra Professionshøjskolen Metropol i København. Jeg har en bred erfaring indenfor fysioterapien, da jeg bl.a. har arbejdet på genoptræningscenter i både ind- og udland, varetaget klinikarbejde, samt har udført afklarende og opkvalificerende arbejde for Holbæk Kommune. Men mit hjertebarn er fortsat holdundervisningen, da jeg synes effekterne af denne form for træning er fantastisk.

Som mor til to skønne piger, gør jeg mit bedste for at vedligeholde min træning i en hverdag, hvor tiden ofte er en mangelvare. Derfor holder jeg fast i dette mantra “Less is more”, da jeg finder det essentielt for os mødre, at vi bliver bedre til at sætte pris på det vi når, frem for det vi ikke når.

Som kvinde, der har født begge børn ved hjemmefødsler, ved jeg af erfaring, hvor vigtigt det er, at kroppen er i form til fødslen, samt hvor vigtigt det er at komme i form efter fødslen. Derfor er mit nye interesseområde indenfor holdtræning, at hjælpe jer skønne kvinder med at komme i form til fødslen, samt genfinde formen efter fødslen.

Ord om mig: fysioterapi, holdundervisning, træning, gravid træning, efterfødselstræning, personlig træning, motivation.

Superfys

MODTAG NYHEDER OM HOLD!

 

Vi sender nyheder ud om holdtræning og behandling, vi lover at vi ikke sender dig en masse spam, men skriver du dig op til nyhedsbrevet kan du nemmere sikre dig en plads på et af vores hold!

Tak for din tilmelding!