Om os

 
Ditte Marie Olesen – træner selv mindst tre gange om ugen

Jeg var 11 år gammel, da jeg første gang løb orienteringsløb, og fra det øjeblik viste jeg instinktivt, at mit liv skulle handle om sport. I dag er jeg 46 år gammel, mor til to drenge og ELSKER stadig at træne. 

Vejen ind i idrætsfysioterapiens verden var ikke været svær for mig at finde. Jeg blev uddannet som fysioterapeut i 2001, og det har gjort det muligt for mig at beholde min tilknytning til den sportsgren, der stjal mit hjerte som ung pige. 

I over 10 år har jeg været fast tilknyttet landsholdet i orienteringsløb. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at hjælpe en række af verdens bedste orienteringsløbere, og derigennem kunne bruge min viden om hvad kroppen kan præstere fysiologisk – også i forhold til ophelingstider – og bidrage med inputs på det mentale plan. 

Mit fokus i min behandling er stadig idrætsfysioterapien, som jeg har taget eksamen del A indenfor området, suppleret med idrætscoaching via DIF og en uddannelse i kinesisk akupunktur,

Jeg ser på det enkelte menneske ud fra en helhed, og betragter det som min opgave at finde årsagen til skaden. Udfordringen er, at skaden ikke altid er samme sted som smerten, og derfor kræver dette lige dele evidensbaseret tilgang og stor erfaring at finde problemets rod.

Nogle gange er det et detektivarbejde. Det vækker altid min interesse, når jeg skal opklare mysteriet om, hvordan skaden er opstået, og sammen med dig lægge en plan for, hvordan du kommer retur til din sport eller hverdag uden vedvarende smerter.

 Jeg har 19 års erfaring som fysioterapeut, bl.a. i det offentlige hvor jeg har stået for genoptræning af mennesker med idrætsspecifikke diagnoser og træning efter cancerforløb, men også på klinik, hvor der har været mere tid og plads til individuelt tilpassede trænings- og behandlingsforløb. Her har mit fokus, været efterfødselstræning og kostjusteringer, så det gøres nemt at komme tilbage på job i superform.

Jeg træner selv mindst tre gange om ugen. Som kvinde, og mor til to, ved jeg også af egen erfaring, hvor vigtigt det er for at få kroppen tilbage i form efter en graviditet. Jeg vil derfor elske at hjælpe dig på vej til at genfinde formen efter fødslen, også efter kejsersnit. Mit nye nysgerrighedsområde er den kvindelige fertilitet, og hvordan et samspil mellem fysioterapi og akupunktur kan optimere den del af livet. 

Ord om mig: fysioterapi, løb, akupunktur, træning, efterfødsel træning, løbeopstartshold, idrætsfysioterapi, fertilitet, post kejsersnit.

SISSE BIRKDAL MØLLER – MED DE “PERKY KRØLLER”, GOD ENERGI OG ET GODT HUMØr.

Træning har altid været en stor del af min hverdag, og jeg har dyrket badminton og tennis siden 6 års alderen. Senere faldt min interesse på aerobic og fitness. Den øgede velvære, glæde og energi som jeg oplevede ved at træne, specielt sammen med andre, fik jeg lyst til at give videre, hvorfor jeg uddannede mig til aerobic instruktør. Det at motivere andre til at træne, er en af mine store forcer. Dog ønskede jeg at hjælpe de trænende endnu mere hensigtsmæssigt på vej, hvorfor en uddannelse til fysioterapeut lå lige til højrebenet.

Derfor blev jeg uddannet Professionsbachelor i Fysioterapi i januar 2010 fra Professionshøjskolen Metropol i København. Jeg har en bred erfaring indenfor fysioterapien, da jeg bl.a. har arbejdet på genoptræningscenter i både ind- og udland, varetaget klinikarbejde, samt har udført afklarende og opkvalificerende arbejde for Holbæk Kommune. Men mit hjertebarn er fortsat holdundervisningen, da jeg synes effekterne af denne form for træning er fantastisk.

Som mor til to skønne piger, gør jeg mit bedste for at vedligeholde min træning i en hverdag, hvor tiden ofte er en mangelvare. Derfor holder jeg fast i dette mantra “Less is more”, da jeg finder det essentielt for os mødre, at vi bliver bedre til at sætte pris på det vi når, frem for det vi ikke når.

Som kvinde, der har født begge børn ved hjemmefødsler, ved jeg af erfaring, hvor vigtigt det er, at kroppen er i form til fødslen, samt hvor vigtigt det er at komme i form efter fødslen. Derfor er mit nye interesseområde indenfor holdtræning, at hjælpe jer skønne kvinder med at komme i form til fødslen, samt genfinde formen efter fødslen.

Ord om mig: fysioterapi, holdundervisning, træning, gravid træning, efterfødselstræning, personlig træning, motivation.

Sisse Birkdal

Superfys
+45 26806096
dittefys@gmail.com
Åbningstider