Om mig

Ditte Marie Olesen – træner selv mindst tre gange om ugen

Jeg var 11 år gammel, da jeg første gang løb orienteringsløb, og fra det øjeblik viste jeg instinktivt, at mit liv skulle handle om sport. I dag er jeg 44 år gammel, mor til to drenge og ELSKER stadig at træne. 

Vejen ind i idrætsfysioterapiens verden var ikke været svær for mig at finde. Jeg blev uddannet som fysioterapeut i 2001, og det har gjort det muligt for mig at beholde min tilknytning til den sportsgren, der stjal mit hjerte som ung pige. 

I over 10 år har jeg været fast tilknyttet landsholdet i orienteringsløb. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at hjælpe en række af verdens bedste orienteringsløbere, og derigennem kunne bruge min viden om hvad kroppen kan præstere fysiologisk – også i forhold til ophelingstider – og bidrage med inputs på det mentale plan. 

Mit fokus i min behandling er stadig idrætsfysioterapien, som jeg har taget eksamen del A indenfor området, suppleret med idrætscoaching via DIF og en uddannelse i kinesisk akupunktur,

Jeg ser på det enkelte menneske ud fra en helhed, og betragter det som min opgave at finde årsagen til skaden. Udfordringen er, at skaden ikke altid er samme sted som smerten, og derfor kræver dette lige dele evidensbaseret tilgang og stor erfaring at finde problemets rod.

Nogle gange er det et detektivarbejde. Det vækker altid min interesse, når jeg skal opklare mysteriet om, hvordan skaden er opstået, og sammen med dig lægge en plan for, hvordan du kommer retur til din sport eller hverdag uden vedvarende smerter.

 

Jeg har 17 års erfaring som fysioterapeut, bl.a. i det offentlige hvor jeg har stået for genoptræning af mennesker med idrætsspecifikke diagnoser og træning efter cancerforløb, men også på klinik, hvor der har været mere tid og plads til individuelt tilpassede trænings- og behandlingsforløb. Her har mit fokus, været efterfødselstræning og kostjusteringer, så det gøres nemt at komme tilbage på job i superform.

Jeg træner selv mindst tre gange om ugen. Som kvinde, og mor til to, ved jeg også af egen erfaring, hvor vigtigt det er for at få kroppen tilbage i form efter en graviditet. Jeg vil derfor elske at hjælpe dig på vej til at genfinde formen efter fødslen, også efter kejsersnit. Mit nye nysgerrighedsområde er den kvindelige fertilitet, og hvordan et samspil mellem fysioterapi og akupunktur kan optimere den del af livet. 

Ord om mig: fysioterapi, løb, akupunktur, træning, efterfødsel træning, løbeopstartshold, idrætsfysioterapi, fertilitet, post kejsersnit.

Superfys
+45 26806096
dittefys@gmail.com
Åbningstider